pl _ en
Awkward Showcase - Demo #1
01
02
03
04
05
06
07
hala sportowa z zespołem boisk przy I  L.O. w Zawierciu


projekt: 2006
realizacja: 2007
pow. użytkowa: 2256m2
inwestor: U.M. Zawiercie

autor:
AB-PROJEKT sp. z o.o.
współpraca:
RS+, PORTAL

zdjęcia:
Tomasz Zakrzewski /archifolio.pl
Główne wejście wraz z parkingiem zostało zlokalizowane od ulicy Wojska Polskiego. Hala jest połączona z istniejącym budynkiem szkoły. Obiekt leży w strefie ochrony konserwatorskiej. Główna elewacja nowej hali nawiązuje rytmem do elewacji starej sali sportowej. Przetransponowany rytm staje się głównym elementem kompozycyjnym północnej elewacji. Niestety, konserwator zmienił pierwotną kolorystykę niższych części. Widownia na 251 osób została zlokalizowana tuż nad parkietem w celu umożliwienia jak najlepszego kontaktu z zawodnikami. Korytarze do szatni oraz do siłowni i sali fitness na obu poziomach również pozwalają na zachowanie kontaktu wzrokowego z ćwiczącymi na głównej hali. Zespół budynków uzupełnia zespół boisk i urządzeń sportowych.
fb